10 juli 2012

Det är en sån dag i dag

 Spöregn. Önskar att jag inte behövde sticka näsan utanför dörren. Önskar också att jag hade ett växthustak som gick att öppna helt en stund när himlen vattnar gratis. Självklart styrt via fjärrkontroll. Inifrån. Fast ljudet är rätt mysigt att lyssna till, även om det just nu regnar lite väl hårt. Har en misstanke om att rosenbuskarna och pionerna inte kommer att vara särskilt fagra när det lättar upp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda!
Nu kan jag ju förstås säkert googla också, men jag undrar - hur har du gjort med zinkbaljan med näckrosorna?
Jag har en balja och jag skulle vilja ha likadant, har sett bilder här tidigare. Har du sån specialjord i botten och sen planterar man i den, lägger sten på och fyller med vatten? Det fanns någon specialjord på Den Stora Trädgårdskedjan nämligen. Hur bred är din balja i diameter? hur många plantor har du?

Med vänligaste hälsningar från en som är väldigt mycket mera nybörjare än du ;)

LINDA sa...

Hej!

Jag planterar näckrosen i en särskilt korg för vattenväxter och använder näckroslera som jag stoppar näringskulor i. Jag har en planta i baljan och diametern är ungefär en halvmeter. Lite drygt kanske.

Här kan du läsa lite mer: http://krukmakerskan.blogspot.se/2010/06/uppdrag-slabbidabb.html

OBS! Alla urk hade inte så mycket med själva näckrosen att göra - visade det sig. Tunnan vi satte vår första näckros i var en silltunna nästan direkt från kusten. Den var uräcklig första säsongen, men sedan har den skött sig exemplarsikt. Näckrosen blommar snällt och vi har varken sett till några blommande alger eller myggor sedan första säsongen.

Lycka till!!!
//Linda

PS! På www.vattenliv.nu finns det massor av näckrosor. Kolla vilkens om passar just sin smak och dina förhållanden och be plantskolan skicka efter.