21 juli 2012

Adoptera en snigel?

Jag var på grillfest i går och fick syn på en massa sniglar. Eller ja, ja … snäckor. Strunt samma. Jag kunde inte låta bli att ta med mig ett par hem. De verkar trivas rätt gott med fri tillgång till vatten och sallat. Och visst är väl sniglar rätt vackra ändå? Om man tar sig tid att titta på dem. Fast jag skulle säkert inte tycka det om det var min trädgård som invaderades och om det var jag som fick blommor och blad slukade. De äter faktiskt rätt snabbt och det hörs till och med när de tar sina små tuggor. Det liksom frasar och knäpper i burken. Frågan är nu vad jag ska göra med dem. Kanske kan jag sätta ut dem i dungen intill huset. Eller borde jag lämna dem längre bort? För inte kan jag väl ha ett par sniglar som husdjur? Eller?

5 kommentarer:

Veronica sa...

Näe! Jag skulle inte vilja ha de som husdjur! Men om du vill ha fler så kan jag samla in och skicka på posten :)

//Veronica

Mia sa...

Ta bilen och kör så långt bort du kan innan du släpper ut dem! De där gör mer skada än de stora svarta i min trädgård. De kryper upp i krukorna och skövlar blad efter blad. Och där fick du en tyst läsare att öppna munnen. :-)

LINDA sa...

Tack för erbjudandet Veronica, men jag tror att du får behålla dina :)

Så trevligt Mia ;) Jag behöver nog inte ta bilen någonstans. Är rädd att sniglarna rymde i natt. Den ena klättrade upp på vattenkannan i groventrén och druttade i. Hittade den drunknad på botten i morse. Den andra är fortfarande på fri fot någonstas mellan tvättmaskin och torkskåp ... det var verkligen inte min mening att plåga livet ur de stackarna. Tyckte att de hade det så bra där med sin sallat och sitt vatten. Lovar att inte adoptera fler, så vida det inte är vinbärssnäckor.

Ha en skön söndag!
//Linda

Anonym sa...

Jag tycker det ser ut som fläckig lundsnäcka, jag. Och jag kan intyga att den är en marodör. http://www.tradgard.org/kunskap/snigel/nyckel/tradgardssnacka.html

LINDA sa...

Den har fått flytta till skogen - skogen långt bort ifrån oss :)

//Linda