20 juni 2012

Till sjöss

I dag har det varit semester från trädgård. I stället har jag seglat tillsammans med mina föräldrar, blivit alldeles för röd i ansiktet och tagit årets första dopp (14 grader i vattnet). Så skönt och så mysigt att få ha föräldrarna för sig själv en dag. När jag kom hem för en liten stund sedan stängde jag växthuset och upptäckte att min första bhut jolokia har börjat svälla. Spännande!

6 kommentarer:

Monzan sa...

Ursäkta min okunskap, men vad är en Bhut Jolokia?
//Monzan

Laura sa...

Woohoo! :) Grattis!

blomkronan sa...

Härligt med en segeltur med dina förädrar, jag saknar den tiden inser jag NU! Men jag var tonåring då vi hade båt och jag ville vara hemma. kul att du börjar få frukt på din Bhut Jolokia. Jag har en Rocoto som Äntligen börjar ge frukt =) En övervintrande planta. Hoppas du får en skön midsommar. kramis Mari
ps. @Monzan Bhut jolokia är en chili

Anonym sa...

Kuuul! Ingen apsnopp eller rocoto i sikte?
/Christine

LINDA sa...

Tack! Det ska bli så spännande (om jag nu vågar smaka). Bhut jolokia är alltså en chili och en av världens absolut starkaste. Den ligger på över en miljon scoville.

Vet precis hur det var att vara tonåring på båten. En månad på liten yta med föräldrarna. I dag skulle det vara jättemysigt och jag fasar för den tid då detta tar slut.

Nej, tyvärr - varken apsnoppar eller rocoto i sikte. De är inte så stora än - bhut jolokian köpte jag ju stor och fin. Har varit lite försiktig med att ställa ut chilisarna i växthuset - trots frostvakt. Dina fick bo kvar inomhus till förra helgen, men nu bor de där ute med resten av sorterna.

Fortsatt trevlig midsommarhelg!
//Linda

Anonym sa...

Rocoto är ganska tålig för kyla, den växer ju bl.a. i Anderna i Peru. Har haft mina ute ända in i oktober. Och då menar jag ute, UTE, inte växthus. Gick finfint. Apsnopparna är lite känsligare och vill ha varmt och gosigt. Och de är också jefligt starka, man behöver bara yttepytte lite. Rocoton är mer aromatisk, och lagom stark. Jum jum!
/Christine