5 juni 2012

En fladdermus landade

Lyssnade på cd-bok i solstolen när jag plötsligt fick sällskap av en utmattad liten fladdermus. Den fick vila på köksbänken medan jag snabbt som ögat rev fram en pipett – det var väldigt länge sedan jag såg någon dricka så girigt. Vilken tur att fladdermusen hamnade hos mig som både har fladdermusborg och fladdermusholk. Hoppas nu bara att det lilla livet håller sig kvar inne i borgen tills det skymmer.

9 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Det var det sötaste! Får också lust att skaffa fladdermusborg.

Veronica sa...

Va? Fladdermusborg?? Jag hade nog skrikit rakt ut om en fladdermus hade ramlat ner bredvid mig... Huvva!!

Monzan sa...

Vad är en fladdermusborg för något? Ser ofta fladdermöss här där vi bor, men aldrig att jag har lyckats fotogramera dem. Avundsjuk!
//Monzan

LINDA sa...

Jag älskar fladdermöss. Den här är inte kvar i borgen längre - den stack efter någon timma. Hoppas så pass att den klarar sig.

Monzan - fladdermusborgen hittar du på Wildlife Garden :)

Krma
//Linda

Frejda sa...

De där raringarna ska man vara väldigt rädd om. Gissa vilka mängder myggor de stoppar i sig varje dygn! Och inte stör de någon heller. Roligt att du fick hälsa på en. :-)

LINDA sa...

Ja, visst är det bra. Vi har en damm med stillastående vatten på grannfastigheten - rena barnkammaren för myggorna. Ändå har vi inte så mycket mygg, så jag misstänker att det är fladdermössen som hjälper oss. Svalorna och tornseglarna verkar också vara rätt duktiga.

Kram
//Linda

Humlans Lott sa...

Vilken sötnos! Skulle gärna vilja ha några sånna som käkar mygg i trädgården på kvällskvisten. Har du nån aning om de finns överallt eller om de hittar till en om man fixar en lite holk?

LINDA sa...

Jag vet faktiskt inte. Här är det en skogsdunge precis intill huset och jag tror att de bor där. Holkarna bryr de sig tyvärr inte så mycket om, så hittills är de mest dekorativa :)

//Linda

Anonym sa...

Men gud så söt!
/Christine