26 maj 2012

Smidiga pluggplantor

Pluggplantor måste vara med smidigaste som finns och är ett typiskt exempel på att det lönar sig att vara noggrann i början. Med ett frö i varje plugg, så är det supersmidigt när plantorna äntligen är färdiga att plantera ut. Den på bilden har tappat jord, eftersom jag bar omkring på den lite för mycket när jag skulle fotografera, men annars har de cirka 150 pluggplantorna ringblommor, astrar och krasse jag i dag satte ut i landet hållit ihop finfint. Allt jag har behövt göra är att sticka ner odlingspinnen i jorden, lyfta upp en plugg ur brättet och stoppa ner pluggen i jorden. Easy peasy!

5 kommentarer:

gunsan sa...

Verkligen smidigt och bra.MVH

Veronica sa...

Duktig du är!

Jag lyckas aldrig riktigt bra med våra frösådder! Blir antingen för ivrig tidigt på våren så att de blir för rangliga och inget bra resultat. Nu är nya frön på gång i växthuset.............

//Veronica

LINDA sa...

Japp, det är det :)

Tack Veronica. Jag kan inte låta bli att så tidigt - inte alltid det blir bra, men jag sår oftast en andra omgång också :)

Solsken
//Linda

Monzan sa...

Önskar att jag tyckte om pluggboxen, men nu när du skriver så väl om den så funderar jag på att ta in den och prova en omgång sallat i den ändå!
//Monzan

LINDA sa...

Just sallat har jag svårt att få till i pluggboxen - fast det kan hända att det helt enkelt är så att jag ställer min sådd för varmt för att den ska gro :)

//Linda