22 maj 2012

En kväll i växthuset

Jag somnade som en stock i växthuset efter jobbet och sov i över en timma. Så skönt! Och så pigg jag blev. Fick massor gjort i kväll. Rödbetorna är utplanterade i landet. Flera dahlior har grävts ner i en rabatt och de flesta plantorna är utburna ur växthuset. Bar ut en hel del i helgen, men nu börjar det tunna ut ordentligt där innanför glaset. Till och med squashhinkarna fick flytta ut till sina rätta platser. När jag ändå var igång passade jag på att försiktigt dra bort och vika ihop skuggväven – min förhoppning är att vindruvornas blad ska skugga tillräckligt. Till slut dammsög jag stengolvet, så nu kan jag lata mig där inne hela min lediga dag i morgon om jag vill. Jag hade säkert fortfarande varit i full gång där ute om det inte vore för alla mygg som verkade tro att jag var någon sorts specialbeställd partybuffé.

2 kommentarer:

gunsan sa...

Så skönt det är när man kan sätta ut allt där det ska vara på sommaren.Det har jag gjort med.Man bär och man bär så armarna blir längre och längre.MVH

LINDA sa...

Jaa, det är jätteskönt! I morse doftade det till och med fuktigt stengolv där inne - härligt när det får komma fram! Men armarna känns faktiskt lite längre ;)

Kram
//Linda