29 maj 2012

Askungen på bal

Jag har en hel rad med aklejor i rabatten. Aklejor som jag frösådde förra året. De är så fina att jag inte kan se mig mätt på dem - små prinsesskjolar med massor av frillig underkjol. De får mig nästan att vilja klä ut mig till Askungen och gå på bal.

7 kommentarer:

Mia sa...

Åh vad fina.
Jag sådde Aklejor förra hösten men det blev ingenting, så sådde jag tidigt i våras...ingenting. Till slut köpte jag pastellaklejor som går att så hela sommaren, de har grott nu så få se. Ska göra ett nytt försök med de vanliga sen när grannens fröar av sig *s*. Underbart vacker sort på din bild.
Mia

Trädgården på Höjden... sa...

Japp. Sötare än sötast.
Hälsar Åsa

Veronica sa...

...-Vad är väl en bal på slottet? Den kan vara tråkig, trist och....underbar! Precis som blommande Akleja :)

Veronica

Lotta sa...

Urläcker!! Kommer du att ta frön från dem? de kanske korsar sig hej vilt?
Ha en bra kväll.
Lotta

Laura sa...

Jättefina!! Och så annorlunda också. Som jag precis skrivit på en annan blogg som hade aklejabilder, "Jag har precis i år blivit förtjust i just aklejor. Den blomman som fanns i överflöd här när vi köpte huset, men som jag grävde bort då jag tyckte de var för plottriga och för smågulliga! o.O Nu har jag i alla fall 3 stycken väldigt fina små plantor som överlevde min brutala rensning för några år sedan... :) "

Lotta sa...

Finfina!! Jag har också flera som frösått sig vidare i rabatten, de dyker upp lite varstans. Bara fint! :o)

Kram

LINDA sa...

Jag skördade egna fröer förrförra sommaren och tappade ut hälften av misstag - säkert 500 fröer på två kvadratdecimeter. Det är tjockt med aklejor där - men två nya sorter har det blivit av dessa lättfotade blommor, så de ska planteras ut i landet och ges mer plats :)

Lotta, jag har massor av plantor - du får gärna en om du vill. Att ta frö tror jag är svårt med tanke på hur aklejor är ...

Den här sorten heter Pink Petticoat. Köpte fröerna hos Rara växter.

Jag älskar aklejor. När jag var liten seglade vi till båtklubbens uthamn Igelbäcken på västgötasidan av Vättern. Brukar tänka på det stället som min barndom. Där finns en gammal nedlagt masugn med en fantastiskt rabatt framför - i alla fall var den fantastisk en gång i tiden. När jag var liten var den fortfarande full av aklejor, pioner och lupiner.

Kram
//Linda