29 april 2012

Rötterna upp

Tio över fyra gick maken och jag upp i morse. Kvart över fem var vi på plats och i dag fanns det gott om orrar. De fick mossen att låta som den kokade. I en timma tittade vi på 30 orrtuppar som spelade och slogs. Fascinerande! Sedan åkte vi hem och sov ett par timmar innan vi gick över till grannarna för mysig söndagsfrukost.

Eftermiddagen har varit ljuvligt somrig. Det har jobbats i och kring växthuset. Roligast var nog att låta upp och ner-tomaterna flytta in i sina konservburkar. Sorterna jag testar i år är vildtomat, red pearl, tiny tiger och tiny tim. Ska odla nätmelon på det sättet också. Jag försökte köpa melonplantan förra söndagen, men då tyckte plantskoleägaren att jag skulle låta den vara kvar hos honom ytterligare några veckor så att den får växa till sig. Men i mitten av maj ska den få komma hem till mitt växthus.

3 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Jag är så nyfiken på dina upp-ochner-tomater - hur gör man?

Jo sa...

Uppochner-tomater? Spännande! :)(Kollar i bloggen om jag hittar tidigare inlägg om det, annars får du gärna berätta mer!

LINDA sa...

Hej!

Titta i högerspalten. Där finns det en länk som heter Odla upp och ner. Har försökt att vara pedagogisk. Fast i dag gör jag inte riktigt som då - är slarvigare. Borrar ett hål, trär igenom plantan och öser på jord. Busenkelt :)

Trevlig valborg!!!
//Linda