4 april 2012

Påsklov och solsken

Åh, så skönt det är att sova ut! Var uppe tidgt och såg att omvärlden gnistrade vit. Sju minus. Nu strålar dock solen från klarblå himmel och kaninen knaprar pinnar i burens soligaste hörn. Själv njuter jag av att vara nyvaken med sex lediga dagar framför mig. "Det blir väl inte så mycket grävande i landen", frågade vår publisher innan jag gick hem i går eftermiddag. "Det är ju så mycket tjäle". Nej, nej, inte i mina land – här är jorden lättarbetad. För här ska grävas, planteras och drömmas. Ska bara morna mig lite till först och vänta på att temperaturen ska hoppa upp ytterligare någon eller ett par grader.

3 kommentarer:

gunsan sa...

Blir inte något grävande här.Alldeles för kallt att vara ute och pyssla.MVH

Laura sa...

Det är så frustrerande det här dumma aprilväder... Vill plantera ut allting, så roliga sommarblommor och slippa all meckande med fiberduk varje kväll!

Jag är mycket senare med tomaterna i år och även med några dumma chillisar som jag fick så om tre gånger (!!) så det är inte lika frustrerande när det gäller växthuset som tur är.

Ha en underbar påskledighet!

Laura

LINDA sa...

Här blev det inte riktigt som tänkt. Ryggen bestämde sig för strejk, så större delen av dagen har tillbringats med varm riskudde. Hoppas det är ytterst tillfälligt och att jag är redo för trädgården i morgon igen!