6 april 2012

Glädjen i att själv få testa

"Men det är ju lite tidigt att så solrosor."

Det var för ett par veckor sedan. Och det tog ett dygn innan jag kom på vad jag egentligen hade sagt till min kära vän. Jag sa det absolut inte på något dumt sätt. Det var bara i all välmening — all den där välmeningen jag som första året med trädgårdspassion tyckte var så fåning. Och inte lyssnade jag heller — jag ville ju testa själv! Och lite glädjedöderi är den där kommentaren allt.

Att jag sa de där orden fick mig att inse att jag har förändrat som odlare. Den lilla erfarenhet jag hunnit skaffa mig gör att jag experimenterar mindre. På gott och ont. Mindre energi går åt, men på bekostnad av den där oerhört härliga och oskyldiga trädgårdglädjen. Så nu har jag också sått en solros och den ska få växa i en rätt liten kruka. Med andra ord odlar jag mot alla odds, men med dubbel glädje. Och jag ska ge mig sjutton på att lyckas!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda! Vilken fin blogg du har, och så glad jag blev över att hitta hit när jag var ute och googlade på fiberkrukor. Har haft trädgård i sju år snart och räknar mig fortfarande som glad amatör. När det kommer till frösådd är jag helt novis fortfarande och lätt skräckslagen varje gång jag ska testa nåt nytt. Så, vad är dina erfarenheter av fiberkrukorna så här långt?
Ha en fin påskhelg! Kram Hanna

Lotta sa...

Idag har mina förlåt dina chilisar kommit upp!!! KUL.
Jag vill önska dig en riktigt GLAD och GOD PÅSK!
Kram Lotta

Helens trädgård sa...

Men man lär sig ju en hel del medan man testar själv :=)
Så småningom lär man sig lyssna också till goda råd :=)

Trevlig Påsk!

gunsan sa...

Testa själv är ju en del av glädjen med att så sina blommor.Glädjen när man lyckats är ju så härlig.Glad Påsk.

LINDA sa...

Tack Hanna! Kul att du hittade hit :) Blev plötsligt jätteosäker på om det verkligen är fiberkrukor jag har. Ett bättre namn vore lumpkrukor, för de ser ut att vara gjorda av just det. Typ äggkartong. Min erfarenhet hittills är att de är smidiga, men de möglar lätt. Jag har tagit sönder dem när jag har planterat om, men min tanke är ju att jag ska kunna sätta ner dem hela – hoppas kunna göra det med lite annat så småningom när jag planterar ut i landen.

Så kul att chilisarna har kommit upp, Lotta. Här sprutar de upp ur jorden. Ska bli spännande att se om det blir samma sort som den fröerna kommer ifrån :)

Du har sååå rätt, Helene! Du också Gunsan!

Kram och glad påsk!!!
//Linda