24 mars 2012

Nektar till fjärilarna

I går räddade jag en citronfjäril och en nässelfjäril ur växthuset. I dag har jag sett hur många som helst fladdra omkring i trädgården. Och allt jag har att bjuda på är fyra krokusar. Så nu har fjärilsmataren fyllts och hängts upp under övervintringsholken. Hoppas nu bara fjärilarna hittar dit!

6 kommentarer:

Monzan sa...

Har aldrig hört talas om en fjärilsmatare, men fin var den. Var hittar man en sådan?
//Monzan

Annica sa...

Åå...vart kan man köpa en sån? Måste googla!

Anna sa...

Den är så söt, blir sugen på att skaffa en hit.

Laura sa...

Vilken fin idé!

Vi har fälld en hel del stora träd under vintern, några av dem björkar. Dessa 'blöder' rikligt just nu och fjärillarna bl.a. verkar älska denna söta saften.

Jag har varit lite orolig att det kunde vara färligt för dem, antigen giftigt eller att de fastnar då det är klibbigt, men nu har jag kollat det på nätet och det verkar vara en bra näringskälla för dem vid denna blomfria årstid :D

Ha en fortsatt fin vårhelg!

LINDA sa...

Hej!

Första gången jag såg en fjärilsmatare var på Eden Project i Cornwall. Köpte den inte då och ångrade mig jättemycket. Men den finns att beställa på nätet. Jag köpte den här:
http://www.lamp-post.co.uk/proddetail.php?prod=ME440
I särklass billigast frakt, men det var ett par år sedan.

Smart med saven Laura! En tjej jag träffade på Aruba berättade att hennes barn mosade banan som de matade fjärilarna med - men det kanske bara fungerar på tropiska varianter :)

Solsken
//Linda

LINDA sa...

PS! Titta under fliken fjärilsrabatt ute till höger här på bloggen, så finns det mer om mataren och bevis för att den fungerar :)