7 mars 2012

Kylskåpstomatens återkomst

Någon som kommer ihåg kylskåpstomaten? Det var för två år sedan jag bestämde mig för att så en tomatskiva. Det hade kunnat bli en riktigt gräslig tomat, men jag hade tur. Jag fick en planta med ovanligt vackra blad och riktigt goda tomater. Tomater som såg precis ut som ”vanliga” tomater från köpedisken.

Jag frös en av tomaterna. Och glömde bort den. I höstas hittade jag den i frysen och gav den en synlig plats för att komma ihåg den nu i vår.

Nu tinar den. Gissar att den blir på tok för geggig att göra skivor av, men jag ska ta fröer och så på nytt. Jag hoppas att de gror. Och att de ger en lika fin tomatplanta som den de kommer ifrån.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Va kul, hoppas det går bra och lycka till. Jag fick en så god tomat av en vän förra året som jag tog frön av och de har kommit upp nu men man kan ju aldrig vara säker på vad det blir???
Må så gott.
Lotta

Lotta sa...

Hihi, vad roligt. Hoppas verkligen det blir nåt av den!! :o)

Yvonne sa...

Övertygad om att funger utmärkt! Jag fryser mina tomatfrön (torra) om jag vet att de har några år på nacken och att det kommer att dröja innan jag vill odla den igen. Det gör jag även med morotsfrön som är svåra att få tag på funkar utmärkt. Det man ska tänka på är att de ska tina långsamt och utan syre.

LINDA sa...

Tack för de glada tillropen :) Jag lovar att tala om hur det går. Och tack för tipset med morotsfröer, Yvonne! Och hur jag ska göra för att tina.

Ha det så gott!
//Linda