15 februari 2012

Paprika och chili

Så härligt att ha en ledig dag innan det är dags att återgå till jobb och ”den riktiga verkligheten”. Även om det kom rätt mycket snö i natt, så är det ju nästan vår. Snön är mjuk, ljuset känns ljusare och jag hör vårfåglar kvittra i trädgården. Och jag har äntligen fått så fröer.

Det blev tre sorters paprika: ferenc tender, yesil tatli och paprikan jag plockade fröer från under semestern. Sådde också myntan jag köpte på Fantastic Gardens och gav sticklingarna nya snitt, rotningshjälp och bättre jord.

Har även sått flera några sorter chili: white fire och long red cayenne samt hot lemon som en kompis sambo tyckte att jag borde odla och skickade till mig på posten strax före resan. Ser fram emot en het sommar!

4 kommentarer:

Lotta sa...

Hej, och tack för kommentaren hos mig. Kul! Vad det gäller mina små plantor så sår jag dem i vanlig såjord och täcker med sand, när jag sen skolar ut dem så sätter jag dem i säckad "kogödsel" (jag vet att många tycker att det är för kraftigt men så har jag gjort i många år med bra resultat)När det blir dags för växthuset planterar jag den i 10 liters vita hinkar också fyllda med kogödsel,när de kommit igång att växa lägger jag på ganska mycket gräsklipp (de tycker inte om gräsklipp om de är för små) och när de börjar se ledsna ut får de lite NPK 11.5.18. Detta är mitt knep.
När jag gjorde chilipulvret använde jag kviven till matberedaren. Idag hade jag chilipulvret i middagens broccolisoppa = GOTT!
Må så gott.
/Lotta

LINDA sa...

Ah, kanoners. Ska gå raka vägen till matberedaren nu och göra pulver - hoppas mitt blir lika fint i färgen :)

Må så gott du också!
//Linda

Annica sa...

Jag har visst helt missat inläggen om Aruba :)Ser helmysigt ut.

LINDA sa...

Det var mysigt! Men nu känns det som en avlägsen dröm. Fast färgen sitter kvar som bevis :)

//Linda