25 januari 2012

Egna russin

Alla vindruvor blev inte uppätna efter slutskörden i höstas. Det blev så många klasar och jag är rädd att de hamnade i en låda i groventrén och där de sedan fick ligga som ett dåligt samvete som gjorde sig påmint varje gång jag gick förbi. Druvorna blev allt skrynkligare och så en dag upptäckte jag klasar med ljusa russin. Trodde inte riktigt att de skulle vara okej att äta, men var förstås tvungen att smaka. Oj, vilka goda russin. Mycket godare än dem man köper. De räcker än och det är knappt att jag kan passera groventrén utan att stoppa ett i munnen. När det är dags för vindruvsskörd i höst kan jag garantera att flera klasar på nytt kommer att läggas i groventrén för torkning, för de här tycker jag är mycket godare än de färska vindruvorna i växthuset.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Åhh, vad härligt gott det låter. Tror du inte att det skulle gå bra att hänga upp klasarna på ett snöre? kan tänka mig att det även skulle se dekorativt ut.
/Lotta

monzan sa...

Vilken bra idé! Jag ska berätta om det för mina föräldrar, deras skördar är alltid så stora att de inte vet vad de ska göra av alla druvor.
Ha det gott i vinterkylan
Monzan

Carolina sa...

Tänk vad bra det blir ibland :)

Jag väntar fortfarande på att mina "stockar" ska bli så stora att de ger frukt :)

Anonym sa...

Vad häftigt att det blev russin utan att du behövde göra något särskilt!

Lotta sa...

Oj, är det SÅ lätt att göra russin, trodde man skulle göra nåt avancerat också! :o)

Sylvia sa...

Vilken kul upptäck! Jag trodde att man måste soltorka dem för att det ska bli russin!!

LINDA sa...

Tack för snörtipset, Lotta! Kanske testar det nästa år.

Jag trodde också att druvor skulle soltorkas för att bli russin. Kanske skulle testa att soltorka någon klase och se hur det blir nästa sommar!

Ha det så gott!
//Linda