5 januari 2012

Mina stackars lår

Åh, min stackars kropp! Den har ont!! Och mest synd är det om låren.

Förr var jag en sån där som tränade massor och sprang på gym flera gånger i veckan. Dessutom red jag. Slutade tvärt med allt sådant för några år sedan när jag var nära att gå in i väggen. På jobbet har jag i efterhand fått höra att motion och träning är det första personer som får för mycket omkring sig slutar med. Synd, tänk så mycket mer man skulle orka om man höll fast vid träningen!

De sista två åren har jag tänkt att trädgårdsarbetet är min motion, men med tanke på hur tungt det faktiskt är att gräva och ligga på knä i konstiga ställningar, så har jag nu bestämt mig för att börja träna för att orka ännu mer i trädgården. Blir jag dessutom lite piggare så är det en definitiv bonus.

I går tränade jag första gången. Och aj, aj, aj! Hade totalt glömt bort hur otrevligt det är med träningsvärk. Men det får det vara värt, för tänk så många krukor och jordsäckar jag kommer att bolla omkring med om några månader!

5 kommentarer:

Susann sa...

Ja, vissa saker förtränger man :)
Började själv träna zumba i slutet på sommaren, klart att man blir bra mkt piggare & orkar mer.
Lycka till med din träning.
Ha det gott

Monzan sa...

Gillar!
Har också tagit upp träningen efter några slöa år, och ja, jag hade också glömt bort hur otrevligt det är med träningsverk!

LINDA sa...

Träningsvärken har tack och lov försvunnit - bara att ta nya tag ;)

Åh, zumba - det verkar jätteroligt!!! Bor för långt ifrån gymmet för att träna på kvällstid och häromkring finns det bara zumba på kvällstid, tyvärr. Önskar att det fanns ett lunchpass! Men vem vet, det kanske kommer :)

Trevlig helg!
//Linda

Lotta sa...

Jag ska också ta upp träningen igen, jag hoppas verkligen det funkar för det behövs inför vårens och sommarens arbete i trädgården. :o) Men visst kan träningsvärk vara lite sådär ontskönt?

LINDA sa...

Måste erkänna att det inte har blivit någon mer styrketräning sedan ajaj, men det ska bli ... fast just nu är det fasligt ont om motivation ...

//Linda