3 januari 2012

Julrosorna får bo inne ett par dagar

Jorden gapar just nu tom i både silltunnan och den flätade korgen under bodfönstret. Inte så vackert, men det känns gott att mina julrosor är trygga inne i boden – först för vinden som just nu får markiskapporna att snäppa allt hårdare i den tilltagande vinden och sedan för kylan som ska slå till rejält så snart stormen har bedarrat.

Själv är jag mer än nöjd med att ha ledig dag och få stanna inne i morgon. Ska göra som oftast när det är oväder på gång – elda brasa, mysa under täcket och kanske titta i senaste numret av Natur & Trädgård.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag är novis på julrosor så jag har gjort tvärtom, dvs planterat ut min idag??? den höll liksom på att dö inomhus så jag hoppas den överlever ute istället, satte den iskydd bakom växthuset. Här regnar det och blåsten håller på att tillta,burrr. Måste också säga att din tårta är ju ursnygg! och säkert jättegod! samt att vitsippan ger hopp om att våren närmar sig.
/Lotta.

LINDA sa...

Mina julrosor har aldrig stått inne, utan bodde ute redan på plantskolan. Där trodde de att det skulle vara okej med minus fyra grader, men nu ska det visst gå ner till tio minus. Du har inget halvsvalt, skyddat ställe att förvara dem på ett tag så att de vänjer sig? Jag försökte ha inomhus förrförra året, men det var på tok för varmt.

Tack! Tårtan var god :)

//Linda