
Recept:
1. Blanda 2 dl ljus sirap, 2 dl socker, 2 dl grädde och 1 msk smör i en kastrull. Lägg i en eller flera rätt starka chilifrukter. OBS! De ska vara hela.
2. Låt koka med stora bubblor i cirka 15-20 minuter. Smaka av smeten då och då och se så att den inte blir för stark. I så fall plockar du upp chilifrukterna.
3. Om du har en sockertermometer är knäcken perfekt vid 122 grader. Annars droppar du lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Smeten ska gå att forma till en fast, seg kula. Plocka upp chilin om du inte har gjort det tidigare.
3. Häll smeten i knäckformar.
4. Dekorationstips – stöt torkad chili i en mortel och sila så att det bara blir pulver kvar. Strö lite pulver över knäcken och lägg ett chilifrö i mitten.
9 kommentarer:
Det ser gott ut! Varför måste clilin vara hel?
Hej Tyra!
För att det är så svårt att fiska upp alla fröer ur knäcksmeten. Riskerar att bli väldigt starkt annars. Å andra sidan så kan man ju skrapa ur fröerna ...
//Linda
Tack för recept! Måste testas :) Jag lånade bilden och länkade hit. Hoppas det var OK annars tar jag bort.
Det är okej, Carolina! Hoppas du gillar knäcken!
//Linda
Jag tycker ju om chili och knäck är inte fel så det blir spännande att prova. Blir nog dock inte förrän till helgen
:)
Det här låter gott. Tror jag ska prova det i helgen.
Kunde inte vänta till helgen och gjorde omgång knäck ikväll. Jag har skrivit om det i min blogg.
Spännande!
//Linda
Skicka en kommentar