30 november 2011

Julkort med chili

Senast jag gjorde egna julkort lyckades jag limma ihop två fingrar på högerhanden med snabblim. Det blev kniven och en synnerligen obehaglig upplevelse.

När jag låg på bryggan och solade i somras tänkte jag av någon anledning på julen och bestämde mig för att skicka julkort med chilifrön i – ”för en het nästa jul”. När en kollega för ett par veckor sedan lade en sida från en trädgårdstidning på mitt skrivbord med tips på hur man kan vika egna frökuvert, blev jag eld och lågor. Så härom kvällen hade jag julkortspyssel.

Nej, jag klistrade inte ihop några fingrar den här gången. Men brännhett blev det – både i mun och ögon. Till och med dagen efter brände det till när jag kliade mig i ögonen. Nästa gång jag hanterar chili ska jag komma ihåg att ta på mig plasthandskar.

5 kommentarer:

kajo sa...

Oooh, julpyssla, och oooh, vika frökuvert - på samma gång = OOOHHH! Mysigt.

Well, nu vill jag ju inte vara taskig angående frövalet. Men om du fick ont av att göra dem, så kanske de bränner i fingrarna på mottagarna också? Har du klistrat på varningsruta från socialstyrelsen? ;-)

LINDA sa...

Aj dÅ, tänkte inte på det, fniss. Kanske ska skicka med ett par plasthandskar ;)

Allt gott!
//Linda

Vita rosor och förgätmigej sa...

Hej Linda!

Oj, vad glaaad jag blev av att läsa din kommentar angående mina bilder. :) Rodnar lite, tyckte han verkligen att jag tog fina bilder?! Tack för att du berättade för mig! Behövde verkligen få lite uppmuntran efter den här skruttiga dagen... Meeen, i morgon är en annan dag och jag hoppas den blir bättre!

Vilken fin solhatt du har i din trädgård. Den lite gröna... Har aldrig sett den varianten förr.

Kram/ Anna

Helens trädgård sa...

Superfina frökuvert!
Trevligt att få för mottagaren och ett spännande innehåll.

Ha det gott!

LINDA sa...

Hoppas den här dagen har varit bättre, Anna! Ja, det sa han verkligen. Skira var också ett ord han använde mycket :)

Tack Helen! Jag hoppas i alla fall att de ska uppskattas av mottagarna :)

Kram
//Linda