14 oktober 2011

En räddad dahlia

I går kväll sjönk temperaturen rejält. Maken skyndade ut med fleecefiltar till dahliorna och ställde en värmefläkt i växthuset. Tyvärr verkar den inte ha gjort susen, men det blev i alla fall inte riktigt så kallt där inne som i trädgården. Det var tre minusgrader när jag åkte till jobbet i morse, så jag vet inte om filtarna hjälpte heller. Men en dahlia hann jag rädda innan frosten slog till. Kan inte låta bli att le när jag ser den på köksbordet.

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Det var tur att du räddade den.
Så fina färger det blev tillsammans.
Ha en skön helg
Annika

LINDA sa...

Ja, jag gillar den där turkosa skålen. Brukar vara fin att lägga blommor i.

Ha en skön helg du också!
//Linda

Vita rosor och förgätmigej sa...

Underbart vacker! Får mig att tänka på en lotusblomma av någon anledning. Kanske är det den turkosa skålen som gör det? Mina dahlior kommer alla ur två olika fröpåsar. Den du syftade på var från en påse med sorten Unwins Dwarf. Man ska nog ha väldig tur om man får en sådan igen för av alla fröer jag satte var det bara en eller två som blev lika varandra. Imponerande tycker jag!

Ha nu en underbar trädgårdshelg. Vi ska fixa i ordning det sista med odlingslimporna och sedan städa ur växthuset ordentligt så det är fit for fight till februari när allt drar igång igen.

Kram/ Anna

Annica sa...

Verkligen tjusigt, ibland behövs det inte mycket :)

LINDA sa...

Lotusblommor är vackra. Undrar om de går att ha här ... om än bara en kort period.

Visst är det roligt att fröså dahlior. Det är få som blir så där annorlunda, men en stor del av det hela är spänningen att se vad det är för en blomma som slår ut ur knoppen.

Kram
//Linda