18 september 2011

Finfina rötter

I går grejade jag lite i trädgården. Underbart att få vara ute i solskenet igen!

Framför allt har jag passat på att gräva ner växter för övervintring. Det är sådana som stått i kruka och som jag tror ska övervintra bättre i ett pallkrageland, till exempel min fjärilsbuske och en guldklematis som jag inte lyckats hitta någon permanent plats åt – skjuter det trevliga problemet framför mig i hopp om någon smart lösning till våren.

Gladast blev jag åt sticklingen som jag tog i grannens växthus i somras. Grannen har jättegoda druvor. Jag klippte av en liten kvist, doppade den i rotningsmedel och tryckte ner den i sandblandad såjord. I dag när jag lossade krukan upptäckte jag att sticklingen fått massor av rötter. Hade faktiskt inte trott att det skulle gå. Nu hoppas jag att sticklingens rötter ska vilja fortsätta växa och att den ska överleva vintern i pallkragen.

4 kommentarer:

blomkronan sa...

Skönt att höra att du är på bättringsvägen. Och grattis till druvsticklingen, jag har försökt rotta druva flera gånger men inte lyckats, jag ska nog försöka igen... på våren då =)
kramis Mari

LINDA sa...

Ja, det är jätteskönt :)

Jag är faktiskt riktigt förvånad över att sticklingen satte rötter så snällt. Hoppas nu bara att den klarar sig ute i vinter!

Lycka till när du gör nästa försök!

//Linda

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad roligt att ditt sticklingsförsök föll väl ut! Man blir alltid lite extra glad över växter man har lyckats driva upp själv... ;0) Hoppas du snart blir helt frisk, har hört att just bältros inte är så trevligt att drabbas av.
Krya på dig!

/ Anna

LINDA sa...

Tack!
//Linda