8 september 2011

Feber och trädgårdsprogram

Hemma och sjuk. Trist. I synnerhet nu när solen skiner in genom fönstren och trädgården ser engelskt grön ut. I morse hade jag hög feber, men just nu mår jag rätt bra, efter att ha stoppat i mig en försvarlig mängd febernedsättande piller.

Jag tittar på teve och har upptäckt ett program om trädgård och matlagning. Har just sett ett inslag om chiliodling och ett annat där en jättefin kolonilott besöktes. Och så fick jag ett länktips jag bara måste dela med mig av: http://www.bbc.co.uk/gardening/digin.

Här finns massor av tips om hur man lyckas med olika grönsaker. ”Super-size your squash”, ”Grow brilliant french beans” och ”Get the best out of your basil”. Kortfattat och bra. Perfekta för mig som varken lyckades med squashen eller basilikan i sommar.

5 kommentarer:

monzan sa...

Aaah, är det squashen och basilikan du har misslyckats med? För mig är det squashen och kålen. Jag får kolla sighten efter kål- och squash tips.
Tack för tipset!

Anonym sa...

Tack för tipset! Det där om basilikan får jag nog spana in för den blev för sorglig i somras... Vill du ha mer tips kan du googla Camille Plum på dansk play. Hon har flera mat- och trädgårdsprogram som man kan snöa in på. Jag gillar "Mat som håller" och "I haven". Förutsätter dock lite danskkunskaper eftersom det inte finns svensk text på DR... Krya på dig!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Tack för berömmet! Blir sååå glad!!! :0)

Min basilika är inte heller mycket att skryta med i år. Känns lite trist eftersom det gick hur bra som helst förra året då jag inte ens hade ett växthus att odla i. Märkligt! Men man lär sig efter som och det är väll det som gör trädgårdsgrejandet så härligt! Läs en god trädgårdsbok och dröm om nästa år då allt kommer att vara grönt, frodigt och inga skadedjur finns... ;0) Krya på dig!

/ Anna

Vita rosor och förgätmigej sa...

Hej igen!

Jag är inte journalist men innan jag läste till sjuksköterska pluggade jag ett år på estetikprogrammet (kulturjournalist). Så det här med att skriva har funnits med mig länge. Jag trodde aldrig att jag skulle få nytta av det där året men... man ska aldrig säga aldrig! ;0)

Kram/ Anna

LINDA sa...

Hej!

Tack för svaren. Visst är det märkligt att en växt blir jättebra ena året och inte alls bra ett annat. Eller att det kan bli så stora skillnader mellan olika sådder samma år!?!

Solsken
//Linda