17 augusti 2011

Tomatvecka - Big Boy

I år odlar jag bifftomaten Big Boy för andra gången. Och troligtvis sista. Att jag började odla den beror på att det lät så spännande med en tomat som kan väga upp till 500 gram. Mina killar blir inte så stora, lite drygt 100 gram bara. Men det är inte det som gör att jag slutar med sorten. Jag gillar inte smaken något vidare och är inte heller särskilt förtjust i konsistensen.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilka fina tomater du har. Mina blir inte alls fina i år, Ska nog göra en annan jordblandning till dem nästa år.
Kram!

Anonym sa...

Hei
Liker å lese bloggen din, og nå følger jeg med på dine tomatanbefalinger. Jeg får drivhus nå i høst, og vil starte med mine første tomatplanter til våren. Har du tips på en bra nybegynnersort? Gleder meg vilt til å få drivhus - hagelivet får en ny dimensjon!
Hilsen Ingis i Vänersborg

Coquina sa...

Kika gärna in på min matblogg och tävla i min 1 års tävling =)

LINDA sa...

Det är tur att du inte har sett mina tomatplantor. De är inte fina i år. Taniga och inte särskilt högväxta. Men det är ändå rätt mycket tomater. Grannen har tre meter höga plantor (skojar inte). De är jättebuskiga och fina och översållde med tomater. Och hon är nybörjare. Gissa om jag är avis ;)

Ingis, jag tror att du kan börja med vad som helst. Tomater är lättodlade. Ska jag tipsa om någon så är det Yellow pearshaped. Den tycks växa snällt oavsett hur jag behandlar den :)

Tack för tipet om tävlingen.

Solsken
//Linda