16 juni 2011

Texaslupinerna dog

Den här dansande gubben till rot är det enda som finns kvar av Texaslupinerna jag sådde förra året. Lite trist att de inte klarade vintern, men å andra sidan så var det ju en väldigt kall vinter. Inget att göra åt. Men nu är det dags att så nya – hoppas att de vill blomma sommaren 2012!

6 kommentarer:

4U2! sa...

Ser mer ut som en ren med kerub underkropp! ;)

Tant Otteskrufv sa...

Den roten var vacker på sitt sätt. Fast inte som lupin kanske:)

LINDA sa...

Förstår vad du menar med ren :)

Jag tycker också att roten är vacker, fast jag skulle gärna ha lupinerna också ;)

Natti!
//Linda

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Hej på dig....måste fråga en trädgårdsnisse :), ang. potatis. Blommar all sorts potatis? Fick höra att att så var inte fallet och då tittar jag på mina och undrar kommer dom att blomma?? För man skall ju skörda när dom blommat. Och till allt elände har jag glömt vad sorten heter. Har du tid för ett svar är jag tacksam..Kramar Maria

LINDA sa...

Hej Maria!

Jag är rädd att jag inte kan svara på den frågan. Har aldrig odlat potatis. Har visserligen en stor potatisåker utanför tomten, men den potatisen satte bonden så sent att den är långt ifrån blomning. Jag tycker ju att alla potatisplantor borde blomma, men vet som sagt inte. Har du hört efter på odla.nu? Hoppas du får svar någonstans. Du får gärna berätta i så fall!

Kram
//Linda

LINDA sa...

Hej Maria!

Kom att tänka på dig i går när jag läste om potatis. Det är tydligen så att en del moderna potatissorter inte blommar. Om det är tidig potatis så krafsar man lite i jorden tills man hittar en potatis och gillar man storleken så är det bara att skörda. För medelsen och sen potatis så kan man vänta en bra bit in på hösten - i alla fall så länge blasten ser fin ut - angrips den av potatisbladmögel måste man skörda på en gång för att den inte ska spridas till knölarna. Men när allt är som det ska - och om du ska lagra potatisen - så ska du helst skörda före frost. Blasta av ett par veckor före upptagning, så blir skalen skratgiare och potatisen kan sparas längre.

Kram
//Linda