19 maj 2011

Jag måste vara utvald!

Fenomenal. Så måste det vara. Jag kan inte vara något annat än fenomenalt drulleputtig.

Skulle vara så dukig. Var färdig för kvällen. Bara bergvallmoplantorna kvar att vattna. Tog in dem i groventrén och fuktade kruka för kruka, hur försiktigt som helst för att absolut inte få något vatten mot själva rothalsen och allt det där.

Det tog sin lilla stund. Sedan skulle jag bara gå ut med plantorna. Oups!!! Vilken saltomortal! Upp i luften, en piruett och så ner med ett stort magplask på klinkergolvet. (Plantorna alltså, inte jag.)

Så, nu har jag pysslat om dem. Gett dem mer jord och massor av sand. Visserligen var det bara en av backarna som försökte göra ett simhopp, men självklart var det den med de allra kraftigaste exemplaren. Jag menar, vad annars – det är nästan lagstadgat att det ska bli så.

Det är bäst för er att ni håller tummarna för mina blå bergvallmoplantor – annars finns det risk att det kommer fler inlägg om dessa rara små växters upp- och nedgångar, snedsprång och kullerbyttor i livet.

Ha en trevlig kväll, nu ska jag gå och städa den där entrén som senast i går var båda dammsugen och nytorkad och som nu är full av härligt nyfuktad jord.

5 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Nämen stackars dig!
Och stackars alla Bergvallmo ;=)

Huvudsaken du inte gjorde illa dig.
Var ju typiskt att det var just dom plantorna efter all din möda med att lyckas.
Tror nog att alla kommer att klara sig fint.
Ha ne!

LINDA sa...

Åh, med mig var det ingen fara. Slog inte ens i tån ;) Hoppas också att de ska klara sig.

Solsken
//Linda

Anonym sa...

Hej Linda!!!
Jag har satt krukor utan botten runt mina gurkplantor för att skydda dem från rothalsröta!!!
Tänkt att det kunde vara något för dina bergvallmo!!!
Kerstin

Christine sa...

Jag gjorde en liknande vurpa förra året när jag skulle bära ut mina Inka-kragebebisar. Tjoff så flög hela rubbet med jordsidan först! Men jag tog upp dem varsamt och planterade ut dem i rabatten och de tog sig allihop!

LINDA sa...

Då finns det kanske hopp för mina också. Har planterat ut dem i trädgården och hoppas att de ska trivas. Håller tummarna hårt!

:)
//Linda