2 april 2011

Små och stora tomater

Nu tror ni väl att jag har haft bloggabstinens. Kanske det. Men jag blev så glad när jag kikade i trådget med tomatfröer jag sådde i tisdags och såg alla små groddar som har tittat upp under dagen och som inte fanns där i morse. Tydligen trivs de framför brasan där det är riktigt varm och gott. Alla sorter har inte kommit upp, men nästan: black russian, sunstream, yellow pearshaped, incas, gardener's deligth, hundreds & thousands och supersweet.

Och så en bild på min tomatplanta. Fantastiskt att det gick så bra att ta en stickling och övervintra. Det är en gardener's delight. Tänk vad lite choklad kan göra. Ner som en pannkaka och upp som en sol.

Har varit ute i växthuset med mina broccolisådder - kunde inte låta bli. Det blev två sorters broccoli, calabrais och en sort som inte har något annat namn än annual summer sprouting, miniblomkålen igloo och broccolon romanesco.

2 kommentarer:

irene sa...

Hej och så kul med din ö-vintrade tomat! Då får du ju väldigt tidig skörd - vem vet det kan ju bli riktigt trångt på ö-vintrings hyllorna i vinter... Lycka till hälsar Iren(e)

LINDA sa...

Tack :)

//Linda