6 april 2011

Rapport från ekorren

Ekorren är fortfarande kvar och är en flitig besökare i sin matare. Jag blev lite orolig när jag kom hem från semestern och tänkte att den kanske hade blivit fet.

En ekorre väger mellan 200 och 450 gram och under vår semester har den satt i sig 400 gram hasselnötter och okänd mängd jordnötter. Nötfett ska ju visserligen vara nyttigt, men ändå ...

Först tyckte jag att Kurre såg lite rundare ut, men det kan ju ha varit samvetstänkandet. Eller välbehövlig föda efter den långa och bistra vintern.

Men så upptäckte jag en ekorre till, på andra sidan av huset. Den plöjde runt bland skal och solrosfröer på backen under vår stora fågelmatare.

Maken trodde att det var samma ekorre, men gav sig när den nya försökte smyga sig fram till mataren. Kurre blev inte glad och jagade bort inkräktaren. Eller om det är Kurre som har blivit bortjagad. Är inte riktigt säker. Men trots osämjan är det trevligt att en kurre blivit två.

7 kommentarer:

Rebeccas.se sa...

Vad mysigt med ekorrmatare! Kanske är det så att den första Kurre ska bli fler till våren? ;)

LINDA sa...

Det hoppas jag verkligen :)

Solsken
//Linda

Skaparglädje sa...

Tror jag ska be dottern spika ihop en sån ekorrmatare. Min mamma har en ekorre hos sig hon skulle behöv en sån.

Ebba sa...

Åh vad söta ekorrar! Vad kul att du gillar min Fågelholksblogg! :) Jag älskar natur, djur och växter. Ska kika vidare i din blogg nu!

LINDA sa...

Ja, gör det! Hoppas både din mamma och ekorren blir glada.

Tack Ebba. Älskar också natur, djur och växter. Blev så inspirerad av alla holkar du visade att jag var tvungen att beställa en balkongholk till bland annat sädesärlor. Fast "någon gång" ska jag börja snickra holkar själv :)

Solsken
//Linda

Det Goda Livet: /Tove sa...

Men gud vilken härlig grej! Jag vill också ha en kurrematre!

Tror säkert ekorrarna tr med sig och gömmer till vintern också. De ärju smarta kurrarna.

LINDA sa...

Jo, jag har upptäckt det i helgen. Har grävt i köksland och rabatter och över allt hittar jag hasselnötter ;)

Ha en bra dag!
//Linda