17 april 2011

Liten paprika

Min övervintrade paprika har fått en bebis! En liten knubbig paprika har börjat svälla utan att jag har märkt någonting. Upptäckte den i går när jag kom på att det kanske börjar bli dags att avhärda paprikaplantorna och låta dem flytta ut i växthuset.

Paprikan blommar för fullt och minst en till är på gång längre upp mot toppen. Tänk vad det kan bli av ett litet frö från från en paprika jag köpt i snabbköpet!

10 kommentarer:

Laura sa...

Att man kan bli så glad av sånt här. Jag var på ICA Maxi igår och de har börjat sälja tomat, paprika och chiliplantor nu - så roligt - och jag blev JÄTTESUGEN på köpa en av dem, då de var fullt med frukter redan. Sedan kom jag på att jag hade redan 21 tomatplantor, 19 chiliplantor och 6 stycken paprikaplantor längst hela söderfasaden på fönsterbrädorna... hi hi hi, lite tokig är man ju...

Mor Grön sa...

Oh! Grattis Paprikan till tillökningen! Det är ju såfantastiskt när man upptäcker de där småförsta "karten" på en planta. Man moste odla själv för att förstå det.

kajo sa...

Hehe. Vi sätter nog rekord i växttrams: vår övervintrade paprikaplanta heter Hortensia (enligt sambon) och den första frukten i höstas döptes till Ernst (av systerdottern). Nu blommar Hortensia som en galning och vi väntar med spänning på att se hur många frukter det ska bli. Även Hortensia härstammar från en snabbköpspaprika. Jag har sått några fler plantor av samma frön (Ernst-mostrar) och även de frön vi tog vara på från Ernst (Ernst-bebisar). Börjar bli snårigt med genealogin nu.

LINDA sa...

Tackar, tackar! Är så glad för "bäsen". En kollega konstaterade torrt att min planta nog inte skulle ge någon frukt ... den borde vara steril då den kom från grönsaksdisken. Fattade aldrig riktigt varför, men har gått omkring och anat oråd och tänkt att det kanske inte blir något. Men jorå, här ska det paprikeras ;)

//Linda

LINDA sa...

Åh, då måste jag också få hitta på ett namn till min paprikabebis. Gillar ju "växttrams. Viola får det nog blir. Bebisen heter Rudolf :)Hm ... har ju två kusiner också ... ska fundera på det. Hoppas vi får massor av paprikor!!!

Lycka till!
//Linda

Laura sa...

Åh herregud, jag skulle inte kunna döpa alla mina och alla deras frukter... Jag går dock längst chilifasaden som det numera heter men en liten pensel och kittlar god morgon till alla de nya blommorna. Sedan på eftermiddag, går jag längs den igen med vattenkannan och drar visnade blommorna och hälsa välkommen alla små chilibebisarna :) Min man bara går runt och skakar på huvudet... :D Jag måste uppdatera bloggen med chilibilder igen snart då frukterna växer tokfort!! Kanske kanske sådde jag de lite för tidigt, hade varit skönt att kunna ställa ut de i växthuset och slipper i alla fall bevattningen.

LINDA sa...

Mysigt! Ser fram emot att få titta på dina bilder!!

//Linda

Laura sa...

Jag fick fröerna av Tommot på Odla.nu och har många kvar. Maila mig din adress (laura.akerblom (at) telia.com) så skickar jag till dig. Jag har måååånga olika chilifrö om du vill ha några fler... Jag tycker även Purple Jalapeno (inga frö kvar tyvärr) och Aurora har fina lila blommor.

Laura sa...

Glömd att även säga att frukterna är jättefina, små fyrkantiga saker. Jag kommer som sagt lägga upp nya bilder på frukterna inom dagarna. :)

LINDA sa...

Åh, så snällt. Jag mejlar. Det ska bli jätteroligt att se bild på frukterna sedan. Är jättenyfiken på mina. Jag har tidigare odlat jamaican bell, men jag trodde ju att det var en paprika ;) Chilisarna jag har i år är mina första som jag odlar "som chili". Det ska bli såååå spännande.

Solsken
//Linda