30 mars 2011

Så det har kliat!

Hur trevligt jag än har haft på min resa, så har det kliat i fingrarna något oerhört. Vårvintern är inte rätt tid att ge sig ut och resa, i alla fall inte för mig. Har legat i solen och tänkt på mina tomatfröer. Vet inte hur många gånger jag har sagt till maken att tomatsådden är det första jag tänker ta itu med när jag kommer hem.

Och trots tröttheten efter på tok för få timmars sömn, så var jag faktiskt tvungen i går eftermiddag. Det gick helt enkelt inte att låta bli.

Oregon spring, black russian, golden sunrise och sunstream är nya sorter för mig, så de känns extra spännande. Yellow pearshaped och incas odlade jag förrförra sommaren, men inte i somras. Saknade dem – i synnerhet underbara incas. I somras var Vilma, vildtomat, supersweet 100, hundreds & thousands, gardner’s delight och big boy nyheter för mig. Ger dem en ny chans. Då tappade jag pop up-boxen med plantor upp och ner, så jag kände mig aldrig helt hundra på vad det egentligen var som växte i de olika krukorna.

3 kommentarer:

Varken sa...

Hej!

Jag har läst din blogg i ungefär ett år men är dålig på att kommentera. Vill mest säga att jag uppskattar det du gör och är glad över att du delar med dig här. Tack, och lycka till med tomaterna!

Själv råkade jag så 45 Marmade VF alldeles nyss :)

Mari sa...

Kul resa du har fått göra, och all sol gör en gott =). Men jag kan tänka mig in i din tanke där om tomaterna *hihi* jag hade känt lika dant...
Välkommen hem kramis Mari

LINDA sa...

Tack, roligt att höra! 45 Marmade!?! Var tvungen att googla och se vad det var för en tomat. Låter spännande, ska nog testa den nästa år :)

Solen gör definitivt gott! Tack, Mari!

Solsken
//Linda