19 mars 2011

Farmors blomma

Åh, vad jag längtar efter att få se luktärterna blomma. Efter att få dra in doften i näsborrarna och tänka på farmor. Jag förknippar luktärter med henne. Liksom astrar. Förra året försökte jag få luktärterna att blomma samtidigt med vitsipporna. Det gick inte alls. Har inte en aning om när de börjar blomma i år, men de har stått under lysrör och snart ska jag sätta ihop dem i en större kruka och låta dem stå i växthuset varma dagar. Ska sätta fler frön också. Inte minst av den röda sort jag köpt frön till. Tänk så härligt växthuset kommer att dofta.

4 kommentarer:

Sabina sa...

Oj, jag jag har inte sått mina luktärtor ännu. Jag har köpt vita och röda som jag tänkte samplantera i krukor. Det kliar i fingrarna att så dem, men jag tänkte vänta tills vi har varit på semester, så det blir inte att de kommer ner i jorden fören efter påsk. Om jag nu inte ändrar planen och sår innan...
Trevlig helg!
/Sabina

4U2! sa...

Hmmm, härligt , det skulle det vara ... att ha ett växthus!

Frejda sa...

Jag har också köpt röda luktärter i år. Och röd akleja. :-)

LINDA sa...

Hoppas du får en trevlig semester, Sabina! Visst är det jobbigt att åka i väg så här års och inte veta vad man ska stoppa ner eller inte. Fast resor är ju alltid trevligt :)

Ja visst är det trevligt med växthus. Älskar mitt!!

Frejda - vad heter den röda aklejan? Habegäret vaknade :)


Solsken
//Linda