28 februari 2011

Vita plantor?

Mina bergvallmogroddar är så små, så små. Märkligt nog är vissa vita, nästan som om de vore albino. Undrar varför. Någon som har stött på samma sak och vet varför?

8 kommentarer:

Mari sa...

Jag satte kärnor av mandarin en gång (2008), jag fick flera plantor vita eller vit brokiga, då fick jag svar på odla.nu i citrustråden att dom plantorna saknar... hette det klorofyl? det som gör växten grön, och tyvärr skulle växterna dö... jag gav mig sjutton på att jag skulle lyckas, men det gjorde jag inte =(
Hoppas du klarar dina / Mari

LINDA sa...

Plantor som typ är albino, alltså!?! Märkligt. Men jag förstår att de inte kan överleva om de saknar klorofyll. Misstänkte att det kunde vara något sådant, men trodde inte att de kunde sakna klorofyll. Märkligt att jag har fått flera sådana groddar från samma fröpåse. Inte Helens fröer! De här vita kommer från de köpta påsarna.

Tack för svaret!
//Linda

Helens trädgård sa...

Hej Linda!
Skönt att höra att mina frön sköter sig som dom ska och inte krånglar :=)

LINDA sa...

Ha ha! Är bara lite orolig för dem just nu. De ser lite märkliga ut på "bladen". Jag vattnar med blomspruta - det kanske är dumt. Har för mig att jag läste att man ska vattna en bit ifrån plantan, men det är svårt att göra när man har de små i en pluggbox. Något tips? Eller är det bara att köra på och hoppas på det bästa?

Solsken
//Linda

Helens trädgård sa...

Hej Linda!
Jag gör mitt bästa för att inte vattna på de små plantorna då det väl har grott.
Blomsprutan använder jag bara vid frösådd och innan det har grott... Efter det har grott försöker jag vattna efter krukans kanter.
Har märkt att små Bergvallmon inte trivs om man 'blöter' dom

LINDA sa...

Tack för svaret, Helen! Jag ska försöka göra så jag också - även om det inte finns någon kant. Pluggarna är ju dock inte så stora, så det kanske går att vattna med en pipett. Hur pass fuktigt låter du dem stå?

Solsken
//Linda

Helens trädgård sa...

Låter jorden torka upp lite lätt mellan vattningarna.

LINDA sa...

Då ska jag också göra så. Fast det är lite svårt att veta i pluggboxen - när jorden väl börjar torka, så går det kusligt fort. Kanske inte ska så den här typen av fröer i den ...

Tack för svaret!
//Linda