9 januari 2011

Vår mitt i vintern

Vilken dag! Vilket strålande solsken! Måste ut ut ut!!!

Ibland kan jag nästan tycka att det är jobbigt när solen skiner och det är snö ute. Är uppvuxen med att solväder är uteväder. Men vad göra ute när det är kallt? Det är ju inte så skönt att ligga i solstolen och läsa. Och rundan på längdskidorna är rätt snart avklarad − i dag blev den extra kort eftersom jag inte ens såg skidorna. De befann sig ett par decimeter under snön medan jag försökte skjuta den framför mig. Tungt! Vände och kämpade mig hem igen.

Var inne i tio minuter efter skidåkandet, men sedan stod jag inte ut. Jag packade en korg, drog på mig skoteroverallen och traskade ut till växthuset med värmefilten under armen. Sååå skönt! Satt där ute i en och en halv timma och skrev och läste och mådde finfint − utan att ens komma i närheten av att frysa. Det kallar jag vårvinter!

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Låter helt underbart. Solen lockar oss att gå ut. Här är det töväder idag, grått och trist.
Kram Anne-Lie

Mari sa...

Gud! vad det lät skönt =) Nu ser man oxå vad fint det är med att ha glas i växthuset istället för kanalplast man kan uppleva naturen runt om kring. Nu har jag ju kanalplast på mitt... men mitt är ju så litet att jag kan inte sitta och njuta som du vid ett bord.
Kramis / Mari

Lotta 8`) sa...

Härlig bild!! *längtar* :)

LINDA sa...

Växthuset fungerar som övervintringsplats för utemöblerna - perfekt frampå vårkanten när det fortfarande är lite för kyligt att sitta ute :)

Underbart att få en försmak av vår, men jag vill gärna ha mer snö och lite lägre temperatur nu när det ändå är vinter - annars börjar jag kanske att toklängta ;)

Trevlig kväll!
//Linda