5 december 2010

Paprikorna växer

Paprikorna jag sådde i juli trivs utmärkt i sitt söderfönster. De växer lagom mycket och är finfint gröna. Tyvärr envisas de hela tiden med knoppar, men jag nyper bort dem så fort jag märker något. Det ska verkligen bli spännande att se hur snabbt det blir paprikor i sommar.

Chilipaprikan har däremot växt sig för stor för att få bo inomhus. Det får räcka med förra vintern. I år bor den i boden, där den har det svalt och rätt ljust. Hittills ser den ut att trivas.

8 kommentarer:

Gela sa...

Vad fina plantorna såg ur. Hoppas på att mina chili plantor övervintrar denna vinter. Ha en fin söndag/Gela

LINDA sa...

Vi får lycka till båda två :)

Ha en fin söndag du också!
//Linda

irene lindberg sa...

Hej och vad fina plantor du har!Hoppas jag får störa lite med några frågor.... Förra året var första chili/paprika sådden för mig och jag visste inte om att man kunde övervintra dom - dumt av mig... Dom var ju fina o så åkte dom i komposten, nåja man lär av sina misstag. Jag undrar vilken ca temperatur du har i din bod där du övervintrar chilin, är det mörkt eller har du extraljus? Har du extraljus till dina sådder nu under vintern? Tack på förhand hälsar Irene i Kinna

LINDA sa...

Hej! Jag visste inte heller att man kunde förra året - jag bara testade. Då bodde chiliplantorna i vardagsrummet där temperaturen låg mellan 22-28 grader (vi tokeldade i braskaminen). Plantan stod i ett söderfönster, men inget extraljus.

I år står chilin i boden där temperaturen hittills har legat kring 10 grader. Jag skulle gärna vilja ha det lite svalare där ute, men jag har inte fått till det med elementen än :) Plantan står i ett fönster - fast inte på själva fönsterbrädan utan på en byrå precis innanför. Inget extraljus. Vi får väl se vad det kommer att gilla det. Hittills går det bra. Physalisplantan intill envisas med blommor. Och dahlian intill fortsätter bara att växa och växa ... ;)

Hoppas mitt svar hjälper något.

Vänligen
//Linda

irene lindberg sa...

Hej igen! Ja det var ju intressant, då provar du ju två övervintringsalternativ. Det är ju en fin växt i sig så den pryder ju där den står... Fick den inte spinn eller någon ohyra?

Jag tyckte det var jättekul med olika chilis/paprikor så nu ska jag ladda för fler olika sorter och då är det ju roligt om dom kan bli mer än ettåriga.

Lycka till med din odling och tack för hjälpen hälsar Irene

LINDA sa...

Hej!

Jag har haft en och annan sorgmygga, men ingen annan ohyra. Bortsett från några bladlöss på en dahlia, så har jag varit helt förskonad i år. Fantastiskt skönt!

Lycka till med dina chiliar. Berätta gärna hur det går!

//Linda

Jakob sa...

Hej! Jag planterade också paprikor precis som du i somras! Varför klipper du av knopparna? Fungerar det som gallring då eller, så att de växer mer? Och har du använt växtnäring när du vattnat?

LINDA sa...

Plantorna är så små än. För små för att klara av att bära en paprika, tror jag. Fast jag är lite sugen på att testa hur det skulle gå :)

Jag har använt växtnäring ett par gånger nu sedan årsskiftet. Ska börja med det nu när de har varit omplanterade ett tag och de börjar växa.

Lycka till med dina!
//Linda