25 december 2010

Med rätt att leka

I många år tyckte jag att det här med julklappar hade förlorat lite av sin charm. De innehöll ju inga leksaker. Inte för att jag önskade mig barbiedockor och lego. Jag var ju vuxen. Och jag blev självklart glad för alla vackra tallrikar, glas och dukar. Men det var ändå inte riktigt det samma.

Sedan jag började odla så får jag leksaker igen. I alla fall känns det så. Prylar jag kan greja med. Manicker som ger mig rätt att borra ner fingrarna i jorden och få svart under naglarna. I natt, innan vi gick och lade oss, mekade maken ihop min odlingsmackapär. Och i morse, när han fortfarande sov, smög jag mig ut i boden tillsammans med tråg och fröer. Jag har sått, skrivit etiketter och vattnat. Sallat, spenat, rucola, mizuna, basilika och kungsmynta. Nu är det bara att tända lysrören och vänta.

7 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

God fortsättning :) Oj, här var trädgårdsfingrarna redan igång! Roligt :) Får ju erkänna att nu börjar det klia i fingrarna men än har jag inget att så - eller? Hur kommer du att hantera dina sådder? För kallt i växthuset gissar jag :)
Ha en fortsatt skön helg :)

. sa...

Jag håller med dig... man vill ha leksaker (=odlaprylar) till jul.
Vist är det härligt att få jord under naglarna igen. Jag ska snart plocka fram mitt, dax att omskola paprika och chili plantorna =)//Mari

LINDA sa...

Hihi! Ja, det är definitivt för kallt i växthuset. Jag tror att jag ska ha odlingsmanicken i arbetsrummet, framför ett söderfönster. Men jag har inte riktigt bestämt mig än.

Låter härligt att få omskola paprika och chili - var har du dem? Och när sådde du?

God fortsättning på er!
//Linda

. sa...

Jag satte fröna den 5 dec, och har dom inne i husvärmen i vardagsrummet.
Har gjort i ordning en bra hylla till det.

God fortsättning på dig med kramis

LINDA sa...

Åh, det låter ju underbart. Ska nog pilla ner några fröer till. Och beställa några chilisorter. Tittade till mitt chliträd i går. Det övervintrar i boden och ser ut att må riktigt bra. Sådde förrförra sommaren. Nu börjar stammen bli riktigt tjock och vedartad.

Ha en riktigt bra dag!
Kram
//Linda

Helens trädgård sa...

Låter som ett häääärlig morgonsyssla :=)
Javisst är det roligt att ha frösått lite innan det här året har nått sitt slut? Det har jag med :=)
God fortsättning på julhelgen!

LINDA sa...

:)

God fortsättning själv!!
//Linda