15 december 2010

Kli i magen

Jag har nästan lite ont i magen. I alla fall pirrar det en aning i den, pyser som kolsyra, kliar. Men jag är inte sjuk. Jag bara längtar så pass. Efter jord och små växter. Efter att få stoppa ner frön i krukor.

Tänk när sista grovsnön har smält och det första gröna visar sig i gräsmattan. Tussilago i dikeskanten. Persiljan som ruskar på sig och sätter fart. Små röda knölar i rabarberlandet. Den där speciella vårlukten som nästan är lite rutten, men så härlig bara för att det är vår. Ljudet av en humla som brummar tätt förbi. Fågelkvitter. Musöron på träden.

Jag längtar. Och tänker på vintersolståndet. Det är inte många dagar kvar nu. Sedan vänder det.

10 kommentarer:

Susann sa...

Precis så känner jag det också. Har nämligen idag beställt lite chilifröer, paprika, tomat....längtar så att få så detta
(tog ett litet snack med tomten ang.odlingsmackapären) så...nu kan det få bli jul precis när som helst :)
// Susann

LINDA sa...

:) Så härligt! Leveransen kom vid lunchtid i dag. Ska självklart inte öppna några paket, utan får snällt vänta tills det slagits in och legat under julgranen några dagar :)

//Linda

Susann sa...

Kan ju avslöja att min också kom idag. Jag ville "titta" på den...men ack...inget är som väntans tider.

LINDA sa...

Så duktiga vi är!!! ;)

blomkronan sa...

LINDA nu gav du MIG kli i magen!!! ÅÅÅ vad jag längtar till våren, då du skriver så... Men jag känner att tiden dit kommer gå fort =) Jag har redan börjat... töa snön, så till våren är jag väll klar hihi.

LINDA sa...

Åh, jag hoppas att du har rätt - tö och vår är min melodi!!!

//Linda

blomkronan sa...

Ja... jag har väll ingen tö utomhus direkt =) Jag håller på att töa snö inomhus, min man tror att jag ska töa upp all snö på tomten *hihi*, och varför inte... sa jag =). Jag töar för att få "regnvatten" till växterna. En full hink med snö blir inte så mycket då den tinat... så han kanske får rätt.

LINDA sa...

Smart idé! Den stjäl jag nog :)

Trevlig kväll
//Linda

Berit sa...

ja visst är det konstigt att man längtar så mycket efter att åter få sätta händerna i jorden så man nästan blir sjuk:)
Berit

LINDA sa...

:)