2 oktober 2010

Jag har säcken full

Grannen på andra sidan skogen har gutefår. När fårklipparna hade varit där fick jag en säck med ull. Den blir jättebra i vinter. Här ska inga stackars växter behöva frysa skotten av sig.

6 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Åh, lyckost dig och dina växter! Jag blev så inspirerad att testa när jag var nere på Mandelmanns odlingar i somras.

LINDA sa...

Nu blir jag nyfiken - vad gjorde Mandelmanns med ullen?

Solsken
//Linda

Mamma Mimmi sa...

Marie Mandelmann använder mängder av ull i sina land (tydligen något hon kommit på själv eftersom de har köttras och inte kan sälja ullen). Dels isolerar den och håller värmen i jorden, men framförallt verkar den tillföra näring och på sommaren håller den både sniglar och harar borta. Jag hörde Mandelmanns prata på Jordens Mat nyligen och deras ekologiska tänk och idéer är väldigt inspirerande. Ta en surf på deras blogg http://mandelmanns.blogspot.com/

LINDA sa...

Åh, så spännande. Ska kolla in deras blogg och se om jag så småningom kan prångla till mig ännu mera ull från gutefåren ;)

//Linda

Anna sa...

Nästa klippning i juni, bara glad om det kan komma till användning! När det blir dags för nya odlingslådor här ska jag nog grunda med ett lager ull - vad tror ni om det?
/Gutefårsägaren

LINDA sa...

Härligt! Ser fram emot att kunna täcka min sparrisodling med ull. Kommer att se så mysigt ut ... hoppas jag i alla fall :)

Kram
//Linda