18 september 2010

Vackraste dahlian

Den här dahlian måste jag bara få visa. Upptäckte den för någon vecka sedan, en dag när regnet vräkte ner. Själv stod jag i köket. Tittade på den i kikaren och häpnade över skönheten. Blommor som ser ut på det sättet är definitivt värda att vänta på!

8 kommentarer:

Lena/isis sa...

Ja, den var verkligen snygg. Likaså den i förra inlägget. Lena/isis

LINDA sa...

Ja, visst är den. I sommar ska den få en betydligt mer framträdande plats än i skuggan under en av våra fågelholkar. Om den nu blir likadan. Jag har läst att dahlior som sås som frö och som sedan grävs upp och sedan sätts som knöl kanske inte alls bli likadana år två. Märkligt och spännande. Ska försöka dokumentera och se vad som blir vad. Får väl hitta på egna namn till alla mina frösådda för att hålla i sär dem :)

Ha en bra dag!
//Linda

UllaH sa...

Jättesnygg! Men jag förstår inte varför den inte skulle bli likadan?

UllaH sa...

Kollade lite på nätet:

If you collect and use the plant's tubers in future seasons, they will always come true to form because a dahlia's tubers produce clones of the parent plant.

Om du däremot tar frön från din planta så blir den nästan helsäkert inte likadan. Så spara knölarna!

Anonym sa...

superfin!!!
t

LINDA sa...

Tack!

Ulla: Jag läste det för någon månad sedan i en artikel om dahlior och blev lite besviken. Men ingen är gladade än jag om det är fel. Hoppas att din källa har rätt! Ska hålla orentlig koll på vad jag gräver ner var och samla mina egna bevis i hopp om att samma dahlia alltid kommer ur samma knöl - det är ju egentligen det mest logiska. Tack för hoppet!!!

Ha en bra söndag!
//Linda

Anonym sa...

Förstår inte, har du frösått denna dahlia ? Hur såg då moderdahlian ut ? Hälsningar en som älskar dahlia.

LINDA sa...

Hej! Jag har inte en aning om hur mamman såg ut. Jag köpte en påse med dahliafrön - "Fantasia" hette blandningen.

Vänligen
//Linda