30 september 2010

Koloni i Kalmar

Jag har varit i Kalmar några dagar och läst Fojokursen ”Porträtt – research, intervju och text”. Trevligt att träffa kollegor från olika delar av landet, få chansen att utvecklas och att utbyta idéer. Men jag har saknat trädgården – det är ju nu den är som vackrast. Blommor över allt och så det skarpt gröna som så sakteliga gulnar.

Men lite trädgård har jag trots allt njutit av. Medieinstitutet Fojo ligger intill det vackraste koloniområde jag någonsin har sett med hus som skulle kunna vara miniatyrer av gammal stadsbebyggelse. Bara att se de små trädgårdarna får mig att vilja ta itu med min egen. Och det är just det jag ska göra. Jag har fyra lediga dagar framför mig och hoppas på härlig höstsol att påta i.

8 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Jag tänk vad man saknar trägården när man är borta. Men så mycket fina kolonier det fanns i kalmar!
Ha det gott
Annika

LINDA sa...

Det gör det verkligen!
//Linda

Växthusmadam sa...

Vilka söta stugor!
Växthusmadam

LINDA sa...

Ja, visst är de gulliga. Det är så att jag skulle vilja flytta in :)

//Linda

Anonym sa...

åh! det sista huset är ju bedårande!
hoppas du får riktigt härliga dagar i trädgården.
kram thereze

LINDA sa...

Ja, det är min favorit. Förra gången jag var i Kalmar, stötte jag på ägaren till "stugan" och fick höra en spännande historia om dem. Men tyvärr så har jag glömt vad det var han berättade.

Kram vännen!
//Linda

Fantasyflickan sa...

Koloniområdet vid Fojo är undebart, men det finns faktiskt ett som jag nästan tycker är ännu finare. Det ligger uppe vid Norrliden. Jag bodde där i närheten när jag pluggade i Kalmar och brukade promenera förbi. Du får passa på att ta en titt nästa gång du är på Fojo. /Anna P

LINDA sa...

Tusen tack för tipset. Ska försöka komma ihåg det nästa gång jag lyckas bli antagen till någon Fojokurs :)

//Linda