27 september 2010

Inte bara till lökarna

Jag älskar mitt lökjärn! Förra året längtade jag efter ett lökjärn, trots att jag inte riktigt förstod hur det skulle användas. Frågade på flera plantskolor, men köpte aldrig något eftersom personalen inte heller visste hur lökjärnen ska hanteras.

Nu har jag äntligen varit på en plantskolan med personal som vet vad lökjärn är till för. Det ska utvidgas, borras ner i jorden, ”stängas” och sedan dras upp med jord inuti. Vilka perfekta hål det blir! Alldeles lagom stora för krukorna jag gör av tidningspapper. Det blir perfekt i vår när mina förkultiverade sådder ska stoppas ner i landet. Bara att löka ett hål och stoppa ner.

4 kommentarer:

Anonym sa...

de är så bra! köpte ett för 2 kr! någon galen utförsäljning! nu ska här vidga, ner i jorden, stänga och upp med jorden! i med fantasiska lökar och sen sätta mig i soffan och vänta på våren!

godnatt!
thereze

LINDA sa...

Låter härligt!

Kram
//Linda

Mamma Mimmi sa...

Man tackar för instruktionen! Fick en lätt känsla av att vara Papphammar första gångn jag stod och försökte förstå hur det skulle användas.

LINDA sa...

Ha ha, visst känner man sig fånig. Själv trodde jag att man på något vis skulle klämma fast löken inuti lökjärnet och borra ner det i jorden - fast hur det skulle gå till var väldigt oklart :)

Ha det så gott!
//Linda