23 september 2010

Ett moln trillade ner

Det har varit rätt grått och fuktigt den senaste tiden. Och inte särskilt kallt. Jag har inte haft en endaste tanke på frost.

Kanske att jag borde ha börjat tänka i frostiga banor i förrgår kväll när jag såg den näst intill fulla månen stiga allt högre upp på himlen. Under natten badade trädgården i det blåvita ljuset.

När jag vaknade såg det ut så här. Kunde förstås inte låta bli att gå ut med kameran. Dumt nog barfota. Insåg genast hur kallt det var ute. En helt annan luft än tidigare. Och mycket riktigt. I växthuset har temperaturen varit nere på fem grader. Två grader var det intill husväggen. Undrar hur mycket det sjönk i trädgården? Dahliorna ser än så länge fina ut. Tänker hålla koll på dem. Är inte red0 att släppa blomsterprakten riktigt än eller känslan av att sommaren kanske kan komma tillbaka, om så bara för en dag.

2 kommentarer:

Gela sa...

Underbart foto. Jag har plockat in nästan alla växter som jag skall ha inne. Men har nog mycket kvar att göra än förrän jag är klar inför att ta emot frosten och den riktiga hösten. Ha en fin fin kväll/Gela

LINDA sa...

Ja, oj så mycket det är kvar att göra. Mitt dåliga samvete just nu är tre stora hoar som måste skrubbas rena.

Tack för bildkomplimangen!

Ha det så gott du också
//Linda