23 augusti 2010

Från puppa till fjäril

I onsdag hittade jag en grön puppa på en av krukorna i växthuset. Ett växthus är ingen bra barnkammare och jag är klåfingrigt nyfiken, så den lilla gröna fick följa med in till groventrén. Där lade jag den i en bytta och placerade minsta jordsållet ovanpå.

I går var mina föräldrar hos oss på middag. Ville visa den lilla puppan. Men den var tom. Fjärilen måste precis ha krypit ur sin kokong, för vingarna var ännu inte torra. Sprutade vattendroppar på en blomma och lade den hos fjärilen (jag tror att det är en kålfjäril), sedan ställde jag den i ett skuggigt hör där vinden inte kommer åt.

Några fotografier blev det förstås också. Och när fotograferingen var över, hittade jag en ny puppa. Den här gången en brun kokong i exakt samma nyans som mjölkpappen den spunnit fast sig mot. Ska bli spännande att se vad som kryper ut.

4 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Så fina bilder du fick! Snyggt med den röda blomman mot kålfjärilen.

Ha det gott! Hillevi

LINDA sa...

Tack!

Ha det så gott du också!
//Linda

Carina sa...

Vilken underbar blogg! Jag bara älskar din humor och ditt härliga sätt att uttrycka dig! :D) Jag skrattade gott åt många av dina inlägg, bl a din ålder (37 år) och din dränkta pumpa. Toppenfina bilder. Du är en duktig fotograf. Här tänker jag titta in ofta. Ha det gott! Carina

LINDA sa...

Tack så jättemycket! Dina ord värmer.

Du är så väl kommen att titta in!!!

//Linda