30 juli 2010

Ordning och reda

Regnigt och ruskigt. Och maken bara snickrar. Så, i dag blev det städning av växthus. Har till och med sopat golvet. Så nu behöver jag inte skämmas om någon tittar in.

7 kommentarer:

Susann... sa...

hej Linda, ser så fint ut (I like)
Detta får mej att längta såå efter
mitt blivande växthus.
// Susann

Janne sa...

Avundsjukan ligger som en blöt filt över denna kommentar ;)

Jag får knappt plats i mitt växthus efter att alla mina 80 chiliplantor har blivit (uppenbarligen) alldeles för väl omhändertagna. Finns inte en chans att jag kan få till en så estetisk bild på denna sidan nästa sommar. Liknar mitt hus mer med en djungel.

Snygg bild som vanligt. Härligt ljus och en fin komposition.

Hur stort är ditt växthus förresten?

LINDA sa...

Hej!

Mitt växthus är på 11 kvadrat. Önskar att det vore flera kvadrat till - gärna uppemot 20!!! Skulle vara underbart.

Coolt med alla chiliplantor. Har du satt alla från frö i år, eller har du övervintrat plantor? Jag övervintrade min chili och tänker försöka få den att överleva även nästa vinter. Hur många olika sorter har du? Och hur omhuldar du dem? Blir jättenyfiken!

Ha det så gott!
//Linda

LINDA sa...

Susann - jag förstår att du längtar. Men det låter också lite mysigt att få längta!!!

Natti!
//Linda

Jan Löfgren sa...

Alla är årsplantor från frö sådda i Februari-Mars. Jag har ca 30 sorter på 80 plantor. Förutom daglid tillsyn och vattning, låter jag dem torka ut med jämna mellanrum och ger dem lite gödning var 3-4 vecka. Så det är inga superknep, bara nybörjartur. Jag kommer nog att välja ut någonstans mellan 5 och 10 för övervintring. Är lite sugen på att prova att "bonsaia" några. Kolla den finska chiligalningen som fått till några riktigt häftiga bonsaier. http://fatalii.net/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=114
Får se hur det kommer att urarta ;)

LINDA sa...

Nu blir jag nyfiken! Igen ;) Hur kommer det sig att du låter dem torka ut? Hur ofta och hur mycket låter du dem torka ut? Och vad blir effekten? Vilken av sorterna är du mest nöjd med. Såg någon av sorterna du hade med en alldeles underbart ljuvlig blå blomma. Ska kolla in länken nu.

//Linda

LINDA sa...

Åh! Jag vill också göra bonsaichili. Klippte ju rätt rejält i min i vintras, så den är van ;)

//Linda