7 juli 2010

Om det inte går på det ena sättet ...

Hur jag än försökte i våras så blev det ingen paprika. Endast två fröer av alla jag satte grodde. Den ena lilla plantan dog nästan direkt och den andra efter någon månad. Så, nu struntar jag i påsfrö.
Tog till vara på fröerna när jag skulle göra grillspett för några helger sedan.

Stoppade ner nästan allihop i en låda med såjord. Och de fröna ville minsann gro. Har en hel skog med små paprikaplantor.

I går skolade jag om tre stycken. Får se om de vill forsätta växa. I annat fall finns minst 50 andra att försöka med.

Visst, det är på tok för sent för att jag ska hinna få frukt. I år. Tanken är att jag ska göra som med chilipaprikan och försöka få de här att övervintra och få frukt tidigt nästa år. Ska bli spännande att se hur det går.

2 kommentarer:

Skoogstrollet sa...

Ja, den "äkta" varianten körde jag också fast i våras. Tyvärr så gick de samma öde till mötes efter flytten. Två plantor fick följa med, men sedan var de inte nöjda med vattningen längre. Ja ja, som tur är så lär man sig så länge man lever. Kanske blir det ett nytt försök nästa år för grodde det gjorde fröna som bara den.

LINDA sa...

Trist, men visst är det tur att man kan försöka igen och igen och igen! Jag är så jättenöjd med min chilipaprika. Vet inte hur många frukter den har, men i vissa fall är det bara färgen som fattas. Undrar om den går att övervintra igen och hur många vintrar den klarar? Det blir lite av en sport ibland, det här med odlandet ;o)

Ha en bra dag!
//Linda