21 juli 2010

Collarette Dandy

I vintras sådde jag två olika sorters dahlior. Fantasia och Collarette Dandy. Trädgården är full av fantasior, men av den senare sorten blev det bara en. Hon växte bra i början, men sedan stannade hon av totalt och lät sig bli omväxt av fantasiorna.

Collarette bor i en kruka i växthuset och har äntligen vecklat ut sin första blomma. Stor är hon inte, men desto vackrare. Vet inte om hon är får en knöl eftersom det stod sommardahlia på fröpåsen, men jag hoppas.

Nästa år tänker jag försöka på nytt med den här fina sorten. Kanske borde jag sätta ett par fröer redan nu och hoppas att de blommar i höst.

PS! När jag tittar den nedre bilden så inser jag en sak: toppning av småplantor är viktigt. Det är någonting som har börjat gå upp för mig nu när jag har en massa högväxta dahlior i trädgården. Ska se till att komma ihåg det till nästa säsong.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det må jag säga...vilken härlig och fin blogg du har. Välskriven och med fina bilder.
Fin färg på den mörkröda dahlian. Har själv sått en påse med sommardahlior i blandade färger iår. De börjar blommar nu med lite sållaktiga blad, någon tycker att bladen smakar gott.
Ha en bra dag och jag kommer att titta in titt som tätt på din fina blogg för att läsa och följa din trädgård.
Susanne

LINDA sa...

Åh, tack! Visst är det trist när bladen blir håliga! Jag misstänker tvestjärtarna, som har börjat dyka upp här. Fast de är så sena i år - i alla fall hos mig - att de inte har hunntit göra särskilt stor skada. Har sett att folk sätter upp en käpp med en upp och nervänd kruka bland sina dahlior. Vet inte om de har något i krukan, men det verkar som om det är till för att få bort dem från dahliorna.

Ha en bra dag du också!
//Linda