19 juli 2010

Återuppstånden klematis

I höstas köpte jag två klematis på vinst och förlust. Halva priset på höstutförsäljningen. En som skulle ha varit rödaktig – enligt etiketten (gissar att den var solblekt). Och en vit. Den röda är mörklila och den vita dog i vintras. Trist. Tyckte att det kunde se fint ut om de fick slingra ihop sig.

Men, men, men – ibland är jag glad för den där ändan som blir kvar i vagnen. Jag har inte kommit mig för att gräva upp den döda klematisen. Och för några dagar sedan upptäckte jag att den har börjat växa. Nu. Mitt i sommaren. Hoppas den växer duktigt och kommer i fatt den andra. Vore så roligt att få se dem blomma i hop.

3 kommentarer:

Mia sa...

Nämen... då kanske det faktiskt finns hopp för två av mina klematis också som jag köpte förra året. Hmm... måste ut och kika om det hänt något där med. :)

Linda Färnevik sa...

Ja det är inte alltid man får det man tror att man ska få... Jag köpte en vit klematis i våras. och den blommade i ljusblå-lila!?! =/

LINDA sa...

Jag håller tummarna, Mia.

Linda - jag ska faktiskt till den handelsträdgården i dag. Kanske ska ta med mig en blomma och lappen och fråga om jag verkligen har fått rätt!?!

Ha en bra dag!
//Linda