4 juni 2010

Järnnätterna är avskaffade

Det går inte längre. Majsen är 80 cm hög. Solrosor och liljor ännu högre. Och det finns knappt ett endaste ställe kvar där jag kan sätta ner fötterna. Det är för trångt.

Så nu har jag bestämt mig. Det blir inga järnnätter i år. Inte i min trädgård i alla fall. Så i helgen åker plantorna ut. Ut till rabatter, amplar och krukor.

10 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Modigt modigt! =) Jag har inte vågat ännu... men snart, snart ska de ut!

LINDA sa...

Modig. Eller dumdristig ;o)

Men enligt prognosen för de kommande tio dygnen ska temperaturen inte sjunka under nio grader. Sen kan man så klart inte lita på det, men jag hoppas att det i alla fall är en fingervisning.

Anonym sa...

är det inte någon gräns vid blendadagen? att man kan våga från och med dagen då blenda har namnsdag den 27 maj? jag träffade på en man som jobbat med odling i hela sitt liv som sa det!
jag vet att det är tradition att så bönor på blendadagen...

jag instämmer i vad du skriver linda; det blir inga järnnätter i år! så är det med det. punkt slut.

kram thereze

LINDA sa...

Spännande! Jag tror att det ligger väldigt mycket skrock kring exakt när järnnätterna infaller. Kring den 6 juni har jag hört, bland annat. Sen tror jag att det beror på var i landet man bor. Men, som sagt, i år får järnnätterna lov att utebli :o)

Kram
//Linda

Linda Färnevik sa...

Och jag har hört natten den 2:e juni, samt mellan 12:e och 18:e juni, men det kan ju (väl?) inte stämma i de södra delarna av landet...?

Jag ska iaf följa ditt exempel och släppa ut pumpa, kronärtskocka och squach ur växthuset idag, jag får inte heller plats... =) Dessutom vet jag inte vart jag ska göra av mina solrosor, får se om jag kommer på något...

LINDA sa...

Oj, oj, oj. Hoppas verkligen inte det kommer en köldknäpp så sent. Vet inte om jag har tillräckligt många murarhinkar kvar att ställa över plantorna - de flesta har ju fått plantor i sig vid det här laget. Får bli filtar och liggunderlag i så fall. Och kanske lite byggplast.

Tyckte faktiskt lite synd om plantorna i kväll. Det är inte direkt jättekallt ute, men rätt så ruggigt. Tror att de önskar sig in i växthuset just nu ...

//Linda

Solveig sa...

Hej - jag skrev också ett inlägg om järnnätter. Se www.rosendal-torpet@blogspot.com

LINDA sa...

Oj, du har alltså haft en så pass kall natt. Vilken temperatur hade ni? Vad var det för växter som frös? Dog de, eller har de tagit sig igen?

Tack för att du delade med dig!

//Linda

Anonym sa...

10 juni i STHLM
8 JUNI I NORRKÖPING
Det är inget påhitt
det har med solens vinkling att göra

LINDA sa...

Oj, det var värst vilket gammalt inlägg du lyckades hitta! Kul! Då vet jag när jag vågar sätta ut mina plantor för gott! Hoppas du bara att Froste känner till dessa datum :)

//Linda