30 juni 2010

Jag har slabbidabbat

Förra sommaren bestämde jag mig för att testa betonggjutning. Det skulle bli trappsteg till växthuset, egna krukor och ett fågelbad. Men det är först nu det har blivit av.

I går kväll spanade jag in rabarberlandets största blad och knipsade av. Sedan gjorde jag en kulle av grus och lade byggplast mellan gruset och rabarberbladet.

Eftersom det var första gången för mig, fick jag hjälp av Klas. Han är van att jobba med betong och vet hur tjockt det ska blandas. Men hugaligen så det skvätte när vispen snurrade i gång.

När första lagret betong var påkladdat klippte jag till hönsnät som jag tryckte fast i betongen. Sedan slabbade jag på ännu mera betong och formade geggan med murarslev och händer.

Slutligen jämnade jag till botten med hjälp av en marmorskiva som jag hittade bland alla bråte. Jag vill ju att fågelbadet ska stå stadigt.

Jag fyllde sandlådeformar med betongen som blev över. En fisk, en krabba och en sjöhäst.

Nu kommer den svåra biten. Väntan. Jag är en otålig människa som genast vill se resultat – det är därför mina morötter aldrig hinner bli särskilt stora. Men jag ska hålla mig. Ska vattna betongen några gånger i morgon och på fredag. På lördag ska fågelbadet vara färdigbrunnet för länge sedan, så då ska jag vända på betongen och dra bort bladet. Spännande!!!

5 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Är så sugen på att slabbidabba jag med, men tyvärr är min make inte lika entusiastisk att vara behjälplig med betongblandning. Man får väl skylla sig själv när man "plockade" en kontorsråtta...;-) Rätt vad det är har jag nog genererat tillräckligt med självförtroenda att släpa hem en säck finbetong och sätta igång för egen maskin. Supertjusig design på fågelbadet - ska bli spännande att se resultatet...till helgen

LINDA sa...

;o) Släpa hem du - det är riktigt roligt!! Har just varit ute och slabbidabbat igen. Själv den här gången. Klas lämnade snällt nog betongvispen hemma - men det blev inte riktigt lika prydligt i dag som när han blandade i går. Jag är lite småprickig ... Men, jag har gjort av med en säck i dag. Flera små fågelbad och ett par krukor. Så nu blir det ännu mera väntan. Fast huga så tunga säckarna är!!

Ha en bra dag!
//Linda

Gela sa...

Men vad kul det låter. Har aldrig testat själv. Kanske på tiden. Jag tyckte din rubrik på inlägget var så bra så jag använde nästan samma hoppas det var/är ok. Ha en fin fin dag/Gela

LINDA sa...

Ha ha ha! Helt okej. Smickrad :O)

Ha den gott!
//Linda

Nillis sa...

Åh va roligt! Såna måste jag med göra. kram