6 maj 2010

Tack för gubbarna!

”Vad gjorde du i går när du var ledig?” frågade grannen i morse när vi samåkte till jobbet. ”Grävde upp dina jordgubbsplantor”, svarade jag.

I somras fick hon en massa jordgubbsplantor från grannen uppe vid vägen. Plantorna skickade nästan genast ut revor och blev fler och fler och fler. Nu måste massor av små plantor bort och jag får ta så många jag behöver.

Själv odlade jag i en jordgubbstunna med plats för 32 plantor. Odlingen ska klara en vanlig vinter, men det blev för bistert och sedan för blött. Lite synd eftersom vi hade satt så många olika sorter. Men det gör inte så mycket när grannarna är så snälla.

Har varit smart och planterat de små jordgubbarna i papperskrukor. Om några veckor är det bara att göra lagom stora hål rätt in i tunnjorden och trycka i de nya gubbarna. Tunnan har jag placerat på terrassen, så i sommar behöver vi bara sträcka oss en aning för att få efterrätt.

4 kommentarer:

Sabina sa...

Hejsan!

Var har du köpt tunnan? Jag är på jakt efter en. Vad har du fått för jordgubbesort från grannen? Vi har korona, de är supergoda!

/Sabina

LINDA sa...

Hej!

Jag beställde den hos Willab.

Tyvärr vet jag inte vad det är för jordgubbssorter grannen har. Goda, hoppas jag ;o) Gillar också korona!

Hoppas du får tag i en tunna!

Solsken
//Linda

Annelie sa...

Hej! Trevlig blogg! Kika gärna in hos mig på http://antiann.blogspot.com

Du hamnar under mina "bloggar jag följer". :)

LINDA sa...

Hej! Tack. Fin hund du har!

Vänligen
//Linda