2 maj 2010

Grön kobra

Varför är det en pinne i min drivbänk? undrade jag när jag gick ut i trädgården i morse. Första tanken var att Klas hade gjort någonting för att locket skulle stöttas upp. Fast han har inte sagt något om att drivbänken skulle vara trasig.

Blev lite snopen när jag gläntade på locket och hittade en tre decimeter lång sparris. Hade totalt glömt bort att drivbänken står över en sparrisplanta. När jag ställde den där under vårvintern var det flera veckor kvar till sparrissäsongen. Tyckte att det var en bra plats för sådder som behövde köldbehandling.

Tycker nästan att sparrisen ser lite hotfull ut där den har börjat böja sig under locket – nästan som en liten kobra, fast utan ormtjusarföljt.

4 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Jag tycker den ser ut att ropa efter att få dyka ner i grillpannan tillsammans med en skvätt olivolja och avnjutas till supén! ;-) Köpte tre egna sparrisplantoir igår, så nu är det väl "bara" att vänta i 2-3 år innan vi kan njuta egna vårprimörer.

LINDA sa...

Jag måste erkänna att den aldrig kom så långt som till spisen. Nyskördad sparris är så god som den är.

Lycka till med plantorna!

:o)
//Linda

Lena Andersson sa...

Håller med den ser allt lite läskig ut.

Själv har jag gett min sparris odling massa ko bajs och vatten i dag, nu börjar dom titta upp så smått.

LINDA sa...

Fast den var bra god ;o) Har ställt en svart hink över en av mina plantor. Tänker testa om det är tillräckligt för vit sparris. Fungerar det så är det betydligt smidigare än att kupa.

//Linda