13 mars 2010

En säker död

Primulor är så fina. Men hos mig är de dödsdömda. Misstänker att de tappar livslusten redan när de känner min blick på sig hos floristen.

Snabbt går det i alla fall. Två dagar. Max tre. Sedan hänger bladen uppgivet över kanten.

Trodde att mina fingrar kanske hade blivit lite grönare nu, men tydligen inte. I alla fall inte när det gäller primulor. Vi har nog inte rätt kemi för varandra, helt enkelt.

Söndag den 14 mars 2010:
Jag lade ut en fråga om primulor på Odla.nu. Har fått till svar att de helst ska stå riktigt svalt och ljust. Jorden ska vara fuktig, men inte blöt. Vattnas helst underifrån.

6 kommentarer:

Frejda sa...

Jag är usel på blommande blommor inomhus, men klarar av trädgård fint. Undrar just vad det beror på? Har slutat köpa blommor med blommor på till mina fönsterbräden. Det får bli tåliga garderobsblommor istället. :-)

LINDA sa...

Jag har upptäckt att jag inte är lika intresserad av blommorna inomhus. I alla fall inte sedan vi flyttade till hus och jag fick en trädgård. Vet inte riktigt varför - måste nog fundera över det. Har mest orkidéer. De behöver ju nästan aldrig vattnas ;o)

Mia sa...

Mina blir likadana om de står för varmt, de trivs ju annars bra utomhus (ja inte så här års förstås men). Jag köpte en jättesöt dubbel primula i veckan... den började sloka igår trots att den inte stod så varmt, fuktigt var det i jorden men jag testade att vattna lite till. Idag ser den hur pigg och fin ut som helst igen.

LINDA sa...

Lyckliga du! Min är lika död som i går.

Fast det kanske inte är så konstigt. Den fick nog en chock när jag ställde ut den i kylan. Trodde inte att temperaturen skulle krypa så långt ner som till nio minus i natt.

Lovar att vara snällare nästa gång jag köper en primula!!!

Christina Sundeck sa...

mina primulor går också mot en säker död inomhus... däremot trivs dom förträffligt ute! jag har ett speciellt hörn i trädgårdslandet för ledsna inomhusväxter som får en andra chans ute. minipåskliljor och primulor (solgula! börjar blomma tillsammans med påskliljorna och håller fortfarande på) trivs som fisken i vattnet!

LINDA sa...

Hm ... det är kanske så jag borde göra. Ska fundera på var i trädgården jag ska ha mitt "väckelsehörn" :o)

Solsken
//Linda