6 januari 2010

Bråttom, så bråttom

Oj. Så snabbt!

Blev minst sagt förvånad när jag upptäckte att fröna jag satte förra veckan redan har tittat upp ur jorden. Ja, inte alla, men två små skott njuter nu av ljuset i vardagsrumsfönstret - sockerärten och blomman för dagen. Spännande!

3 kommentarer:

Frejda sa...

Spännande. Jag funderar på en sak: När nu fröna kommer upp så tidigt så hinner väl plantorna bli ganska stora innan de kan planteras ut. Hur och var förvarar du dem tills dess?

LINDA sa...

Bra fråga. Eftersom plantorna har växt rejält sedan inlägget – blomman frö dagen är nu fem centimeter och har två rejäla blad – har jag ställt dem i ett rum där det är en aning svalare, men där de fortfarande kan stå i ett söderfönster.

Risken är ju att jag får väldigt rangliga plantor. Å andra sidan ser jag mest det här som lite planteringsmys. Kommer att sätta igång med planteringen ordentligt i början av mars, och då blir det nyplantering även för de här sorterna.

Frejda sa...

Okidoki - hoppas du slipper rangliga plantor. Och jag förstår din iver att börja odla. Det kliar i fingrarna på mig med. :-)